تنظیم انواع قراردادها

تنظیم انواع قراردادها

دپارتمان مشهد وکالت به عنوان تنها دپارتمان حقوقی-تخصصی در مشهد با مدیریت جناب آقای سعید عابدیان وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی مفتخر است ضمن رعایت اصول قانونمندی و پرستیژ حرفه ای، حقوق حقه افراد را احقاق نماید.

 گروه وکلای متخصص و مجرب در دپارتمان حقوقی- تخصصی- مشهد وکالت با سالها تجربه و سوابقی درخشان در خصوص انواع دعاوی در مشهد، تهران و سراسر کشور ضمن ارائه رهنمود و مشاوره حقوقی ویژه، به انجام وکالت تخصصی در امور مختلف حقوقی مثل تنظیم قرارداد … و به طور ویژه تنظیم انواع قراردادهای ملکی و وکالت تخصصی انواع دعاوی ملکی، املاک و اراضی در مشهد مبادرت می ورزد.

آن چیزی که در تعهد عهود و قراردادها بسیار دارای اهمیت می باشد بستن یک قرارداد متضمن دارا بودن کیفیت بالای حقوقی است. یک وکیل تنظیم قرارداد در مشهد می‌تواند بهترین پشتوانه برای بستن قراردادهای محکم حقوقی دارای ضمانت اجرا میباشد. دپارتمان حقوقی مشهد وکالت با حضور وکلای مجرب و خصوصاً وکیل تنظیم قرارداد در مشهد بستر مناسبی را برای امنیت حقوقی موکلان خویش فراهم می آورد .


قرارداد چیست؟

در ماده ۱۸۳ قانون مدنی تعریفی از عقد یا قرارداد که معادل انگلیسی آن Contract است ارائه شده که عبارت است از اینکه دو یا چند نفر در مقابل دو یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد. به عبارت دیگر قرارداد نشان‌دهنده اراده طرفین برای ایجاد یک اثر حقوقی همراه با پذیرش تعهدات و مسئولیت‌ها است. با امضای قرارداد تمامی اسنادی که ذکر شد پایه و اساس تفسیر قصد طرفین محسوب می‌شوند. نقض شرط و بند قرارداد نه تنها ضمانت‌آور است بلکه از اعتبار و حمایت قانونی برخوردار است. قراردادها بر حسب طرفین، موضوع و تعهدات به دسته‌های متفاوتی تقسیم می‌شوند و در واقع قرارداد در جایی است که تمامی مذاکرات اولیه و مقدماتی به ثمر رسیده و ظهور و بروز رسمی و قانونی می‌یابد.

با تنظیم قرارداد از کسب و کار خود محافظت کنید.

اگر طریقه نوشتن متن قرارداد را ندانید و یک قرارداد به خوبی تنظیم و نوشته نشود، چه می­‌شود؟ اگر شما در این قرارداد مبلغ قابل توجهی را هزینه کنید، آیا شرایط خروج به‌گونه­‌ای هست که شما بتوانید سرمایه­‌تان را برگردانید؟
به عنوان مثال: آیا بندی را در قرارداد درباره زمان خروج از آن و برگرداندن سرمایه­‌تان تنظیم کرده‌­اید؟
اگر طرف دیگر به برند و یا شهرت شما آسیب زد، می‌­توانید به سرعت قرارداد را خاتمه دهید؟
اگر در یک موضوع خاص که جزء مسئولیت­‌های شما محسوب می­‌شود از کسب و کارتان محافظت می­‌شود؟
آیا در دیگر موضوعات هم چنین محافظتی وجود دارد؟
آیا از برند و مالکیت معنوی شما محافظت می‌گردد ؟
و یا طرف مقابل در صورت استفاده از برند شما تعهداتش مشخص است؟

وقتی شما و شریک تجاری جدیدتان بر روی اصول کلی توافق کردید، ممکن است بر سر جزئیات به اختلاف بخورید که در نتیجه آن یکی از طرفین اقداماتی برخلاف روح قرارداد انجام دهد. هنگامی که مفاد قرارداد به خوبی درک شوند، طرفین بهتر می­‌توانند به اهداف مندرج در قرارداد دست پیدا کنند.
تمام مشکلات از جزئیات قرارداد شروع می‌­شود. پس بهتر است قبل از امضای هر قرارداد، جزئیات را یک بار دیگر بخوانید.

 مزایای درج جزئیات در تنظیم قرارداد

در هر قراردادی تعهدات و اقداماتی که طرفین باید انجام دهند و در مقابل آن امتیازاتی که به دست خواهند آورد ، مشخص می­‌شود. ذکر جزئیات در قرارداد و آگاهی از آن ، مزایایی به دست می­‌آورد که به هر یک از طرفین کمک می­‌کند تا متوجه شوند چه قسمتی از قرارداد مهم و چه قسمتی کم اهمیت است. به همین دلیل مفاد قرارداد باید مشخص و قابل سنجش باشد. اگر قرارداد، خدماتی است، پیشنهاد می­‌شود ساختار حقوقی مشخص برای آن تنظیم شود و دستور کار مشخص و واضحی برای آن در نظر گرفته شود.
به همین دلیل جهت داشتن قراردادی کامل و دقیق امروزه آشنایی با متن قراردادها و کسب مهارت و تجربه کافی برای نگارش یک متن قرارداد اصولی از ضروری‌ترین کارها برای موفقیت در قراردادنویسی و مسائل حقوقی است.

توجه به جزئیات قرارداد مزایای زیر را برای هر دو طرف به همراه دارد :

۱) تضمین اجرای به موقع تعهدات

با تنظیم یک قرارداد درست، از ابتدای کار همه چیز مشخص می‌شود و نظم می‌گیرد. هر طرف قرارداد به خوبی مسئولیت‌ هایش را انجام می‌دهد. ولی اگر قرارداد به خوبی و جامع تنظیم نشده باشد، باعث عدم احساس امنیت می‌شود که این امر به مرور روی کیفیت انجام کار تأثیر می‌گذارد.

۲) پیشگیری از بروز اختلاف

اولین مزیت یک قرارداد خوب، پیشگیری از اختلاف و دعوای بین طرفین است. هنگامی که قرارداد بدون نقص باشد و ضمانت اجراهای موثری برای عدم انجام تعهدات مقرر شده باشد، در صورت بروز اختلاف می‌توان با مراجعه به مفاد آن دعوا را حل و فصل کرد.

۳) جلوگیری از شکست در دعوا

با پیش آمدن هر اختلاف و دعوایی می‌توان با در دست داشتن یک قرارداد محکم و حرفه‌ای احتمال باخت را کاهش داد. قراردادهای خوبی که از منطق حقوقی برخوردار باشند مانند یک وکیل بهترین راهنمای شما هستند.

شرایط تنظیم قرارداد

 مطابق با آنچه در ماده ۱۹۰ قانون مدنی به آن اشاره شده است، رعایت نکات زیر در تمامی قراردادها الزامیست:

1- قصد طرفین و رضای طرفین قرارداد
2- اهلیت طرفین قرارداد
3- موضوع مورد معامله مشخص و معین باشد.
4- مشروعیت جهت معامله

 ارکان قرارداد

منظور از ارکان قرارداد مواردی هستند که حتماً باید در متن  قرارداد نوشته شوند. عبارتند از :

۱- عنوان قرارداد

۲- نام و مشخصات کامل طرفین

۳- موضوع مورد معامله به طور مشخص

۴- قیمت مورد معامله

۵- مدت مورد معامله

۶- شروط ، تعهدات و تضمینات طرفین

۷- تعداد صفحات ، نسخ و موارد قرارداد

۸- امضاء طرفین و شاهدین قرارداد

بهترین وکیل تنظیم قرارداد در مشهد

« برخی از انواع قراردادهای رایج »

 قرارداد فروش

قرارداد فروش کالا یا همان قرارداد بیع، قراردادی است که بین فروشنده از یک طرف و خریدار یا مشتری از طرف دیگر منعقد می شود. فروشنده شخصی است که با تنظیم قرارداد فروش تعهد می کند شئ یا کالای معینی را بفروشد و خریدار در ازاء مبلغ مشخصی مال موضوع قرارداد را خریداری می کند. تنظیم این قرارداد نیاز به تشریفات خاصی ندارد و معمولا به شکل غیر رسمی منعقد می گردد.
مخاطب این قرارداد شخصی است که مالکیت کالای خود را در مقابل دریافت مبلغ مشخصی به دیگری یعنی همان خریدار انتقال می‌دهد و به محض انعقاد این قرارداد، اثر قرارداد که همان انتقال مالکیت است بر طرفین بار می شود. در قرارداد فروش کالا شرایط و تعهدات طرفین از پیش تعیین می‌­شود تا از به وجودآمدن اختلافات بعدی جلوگیری شود و هر دو طرف قرارداد به مقصود خود از انعقاد آن به طور کامل دست یابند.

 قرارداد اجاره

یکی از قراردادهای پرکاربرد و با اهمیت در حوزه املاک، قرارداد اجاره می‌باشد. قرارداد اجاره را اجاره‌نامه نیز می‌نامند. این قرارداد بین صاحب ملک و اجاره ‌کننده بسته می‌شود و رابطه موجر و مستأجر را به صورت قانونی مشخص می‌کند. به صاحب ملک « موجر » و به اجاره‌کننده « مستأجر » گفته می‌شود. اجاره‌نامه در واقع تعهدی است که طرفین به یکدیگر می‌دهند تا در صورت بروز اختلافات به آن مراجعه کنند. از این رو تنظیم قرارداد اجاره امری مهم تلقی می‌شود.

طرفین این قرارداد اجاره، موجر و مستاجر است. بنابراین با تنظیم این قرارداد مجوز استفاده از عین مستاجره به مستاجر داده می‌شود و اجاره بها نیز پرداخت می‌شود. اجاره ممکن است نسبت به اشیا مانند اتومبیل، خانه یا حیوان یا انسان باشد. مانند آنکه شخصی بخواهد از منزل دیگری استفاده و آن را برای مدتی اجاره کند. در واقع با تنظیم این قرارداد مستاجر مجوز بهره‌برداری از منافع ملک مالک را پیدا می‌کند.

 قرارداد مشارکت مدنی

قرارداد مشارکت مدنی یعنی درآمیختن سرمایه و دارایی‌های نقدی یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد به منظور انتفاع و تقسیم سود می‌باشد . از این رو این قرارداد برای مشارکت در موضوعات مختلف و گوناگونی از جمله تولیدی، بازرگانی، ساخت‌وساز، خدماتی و غیره می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

مخاطب این قرارداد به طور کلی برای زمانی است که یک نفر سرمایه‌ای دارد و می‌خواهد از ایده فرد دیگری استفاده کند تا سرمایه خود را چند برابر کند و یا برعکس برای زمانی است که یک نفر طرح و ایده دارد و می‌خواهد با استفاده از سرمایه دیگری ایده‌اش را عملی کند و پیش ببرد. به همین دلیل قرارداد مشارکت یک قرارداد کاملا کاربردی در فضای کسب ‌و کار است.

 تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت برای چه کسانی کاربرد دارد؟

قرارداد مشارکت در ساخت، یک قرارداد سرمایه‌گذاری در ساخت است که بین یک یا چند مالک و یک یا چند سازنده منعقد شده و به واسطه آن بر سر ساخت ساختمانی با مشخصات معین توافق می‌کنند. در این قرارداد آورده و یا همان سرمایه مالک زمینی است که ساختمان در آن ساخته می‌‌شود و سرمایه سازنده نیز هزینه‌‌ هایی است که در حین عملیات ساخت متحمل می‌‌شود و نهایتا هر کدام از طرفین مطابق توافقشان از سهمی از ساختمان ساخته شده بهره‌مند می‌‌شوند.

مخاطب این قرارداد به طور کلی برای زمانی است که مالک و یا مالکین یک ملک با پلاک ثبتی مشخص قصد ساخت و یا بازسازی (نوسازی) ملک خود را دارند لیکن تخصص و سرمایه و امکانات لازم جهت انجام این امر را ندارند و با شخص یا شرکتی که این امکانات را دارد به‌عنوان سازنده یک قرارداد مشارکت منعقد می‌نمایند.

 قرارداد کار

بر اساس ماده ۷ قانون کار «قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق ‌السعی، کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر‌موقت برای کارفرما انجام می‌دهد.»

مطابق ماده ۲ قانون کار «کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کند.»

از سوی دیگر نیز «کارفرما شخصی حقیقی یا حقوقی بوده که کارگر به درخواست او و در مقابل دریافت حق السعی برای او کار می‌کند.»

پس از توافق کارمند و کارفرما بر سر یک عنوان شغلی قراردادی به نام قرارداد کار بین آنها منعقد می‌گردد.

قرارداد کاری که بین کارگر و کارفرما تنظیم و سپس به امضا طرفین می‌رسد در واقع حوزه کاری و دیگر مسایل مهم مربوط به فعالیت را مشخص می‌کند.

قرارداد کار را می‌توان یک نوع سند رسمی به حساب آورد که رضایت خاطری را بین کارگر و کارفرما ایجاد می‌کند.

در دنیای کسب و کار، مساله قرارداد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هر کارگر و کارفرمایی بهتر است اطلاعات کافی و صحیحی را از آن در اختیار داشته باشد.

قرارداد سرمایه‌گذاری

قرارداد سرمایه گذاری یکی از پرمخاطب‌ترین قراردادها می‌باشد که براساس آن جذب سرمایه برای یک تجارت خاص صورت می‌گیرد. در واقع تنظیم قرارداد سرمایه‌گذاری به افراد این امکان را می‌دهد تا در صورت نداشتن سرمایه از ادامه مسیر منصرف نشده و با تجاری نمودن ایده خود و جذب سرمایه‌گذار آن را عملی نمایند.

مخاطبان این قرارداد از یک سو کارآفرینانی هستند که با وجود یک ایده تجاری و کاربردی، سرمایه لازم جهت راه اندازی ایده خود را ندارند و از سوی دیگر سرمایه‌گذارانی هستند که به جهت برخورداری از قدرت مالی در صدد ورود و سرمایه‌گذاری در کسب ‌و کارها هستند. بنابراین با تنظیم قرارداد سرمایه‌گذاری می‌توان از سرمایه این افراد جهت راه‌اندازی کسب و کارها با در نظر داشتن حق و حقوق قانونی آن‌ها استفاده نمود.

 قرارداد صادرات

صادرات در لغت به معنای انتقال کالا یا خدمات از یک کشور به کشور دیگر است، به گونه‌ای که این انتقال از مسیر رسمی و گمرکی بین کشورها صورت گرفته باشد. در این حالت فروشنده کالا یا خدمات به عنوان (صادرکننده) و خریدار کالا یا خدمات نیز با عنوان (واردکننده) شناخته می‌شوند. به عبارت کلی در تجارت بین المللی، (صادرات) اشاره به فروش کالا و خدمات به بازارهای خارج از قلمرو گمرکی کشور تولید کننده، اطلاق می‌گردد.
تنظیم قرارداد صادرات و فروش کالا در بازارهای داخلی و خارجی از حساسیت های خاصی برخوردار است و عدم توجه به آنها ممکن است سرمایه گذاری‌هایی اعم از انسانی و مالی را به هدر دهد.

قرارداد صادرات برای افرادی که به تجارت مشغولند و یا تمایل به شروع تجارت دارند، حیاتی تلقی می‌شود و از این رو قرارداد صادرات یکی از مهمترین و پرکاربردترین قراردادها در تجارت محسوب می‌شود.

قرارداد پیمانکاری بعنوان یکی از رایج ترین انواع قرارداد ها

قرارداد پیمانکاری چیست؟

قرارداد پیمانکاری به صورت کلی قراردادی است که میان اشخاص تنظیم می‌شود و مطابق آن، کارفرما که یکی از طرفین قرارداد است، مجموعه‌ای از امور شامل اقدامات و فعالیت‌ها را از پیمانکار، یعنی طرف دیگر قرارداد، درخواست می‌کند.
به عبارت دیگر قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که روابط میان کارفرما و پیمانکار را تنظیم می‌کند، به عنوان مثال، با آوردن تعهدات و شرایط لازم و مسئولیت‌هایی که هر یک از طرفین قرارداد دارند، وظایف هر یک از طرفین را مشخص می‌کند.
البته فعالیت‌هایی که از سوی کارفرما به ‌عهده پیمانکار قرار داده می‌شود باید تحت شرایط خاصی انجام شود و از طرف دیگر، پیمانکار می‌تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد.
همچنین دامنه قرارداد پیمانکاری گسترده است و شامل حمل و نقل، ساختمان و … می‌باشد.

 از قرارداد پیمانکاری به غیر از ساخت و ساز و امور ساختمانی در امور و خدمات دیگری نیز استفاده می‌شود.

قرارداد کار و قرارداد پیمانکاری تفاوت فاحشی با هم ندارند. در قرارداد کار، طرفین بر اجرای تعهدات خود توافق می‌کردند و زمان تاثیر ویژه‌ای بر آن نداشت.
در قرارداد پیمانکاری، انجام یک پروژه به طور کامل به عهده پیمانکار گذاشته می‌شود.
اگر قرارداد پیمانکاری را در غالب یک قرارداد کار فردی در نظر بگیریم باید گفت که مشمول قوانین کار نیست و تنها مشمول قانون تامین اجتماعی است.

 نکته قابل توجه در این نوع قرارداد این است که پیمانکار مانند کارگر از کارفرما تبعیت نمی‌کند و به طور مستقیم اقدام به انجام کاری می‌کند که به او محول شده است.

در قراردادهای پیمانکاری، یک خط مشی کلی از سوی کارفرما برای پیمانکار ترسیم می‌شود و تنها نتیجه و سرانجام طرح برای کارفرما اهمیت دارد؛ به این ترتیب کارفرما به طور مستقیم بر نحوه انجام کار مدیریت ندارد.
بنابراین در این نوع از قراردادها، پیمانکار دارای آزادی عمل بیشتری است که به هر نحوی که مورد نظرش بوده طرح را به انجام برساند.
در این نوع از قرارداد باید تمام خدماتی که مورد نیاز کارفرما است به طور دقیق ذکر شود.

 به طور مثال فرض کنید این قرارداد برای انجام خدماتی مثل راه‌اندازی یک سامانه فروش برای یک شرکت تولیدی باشد. کارفرما باید جزئیات این خدمات را به طور شفاف در قسمت موضوع قرارداد ذکر کند و تعیین کند که از پیمانکار، یک سیستم فروش با چه ویژگی‌های مشخصی تقاضا دارد.

در این قرارداد جزئیات دیگری از جمله مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن نیز باید به طور دقیق مشخص شود.

 وضعیت بیمه در قراردادهای پیمانکاری به این صورت است که تمامی پیمانکاران و کارفرمایان موظف هستند که کارکنان خود و همچنین کارکنان پروژه‌های مناقصه و قراردادی را تحت پوشش بیمه قرار دهند.
حق بیمه در قرارداد پیمانکاری به این شکل است که به صورت درصدی از مبلغ یا ارزش کل قرارداد خواهد بود.

ارکان قرارداد پیمانکاری

برای تنظیم یک قرارداد پیمانکاری باید ابتدا طرفین قرارداد به طور دقیق تعیین شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملا تبیین شود. قدم بعدی تبیین ماهیت خدمت موضوع قرارداد است. یعنی در قرارداد باید به تفصیل شرح داده شود که کارفرما از پیمانکار چه توقعاتی دارد و می‌خواهد پیمانکار چه خدماتی را به او ارائه دهد. در این مرحله از قرارداد بدون در نظر گرفتن ضمانت اجراهای مؤثر مثل جبران خسارت نمی‌توان کنترل لازم بر پیمانکار برای پیشبرد کار را تامین کرد.

در برخی موارد، قرارداد عدم افشا اطلاعات و یا همان محرمانگی نیز به قرارداد پیمانکاری ضمیمه می‌شود و به عنوان مثال کارفرما نوآوری‌ها و اطلاعاتی که تا قبل از سپردن کار به پیمانکار کسب نموده را دقیق بیان می کند تا در آینده پیمانکار بر اساس قرارداد عدم افشا ضمیمه شده الزام به حفظ این اطلاعات و حفظ حقوق مالکانه معنوی کارفرما را رعایت نماید. شرایط پرداخت و شرایط خاتمه قرارداد نیز در انتهای قرارداد تشریح می‌شود.

چند نمونه قرارداد پیمانکاری پرکاربرد 

 قرارداد پیمانکاری ساختمان

قرارداد پیمانکاری ساختمان بین ارکان یک پروژه یعنی کارفرما، مهندس مشاور و پیمانکار منعقد می‌شود. این قرارداد  شامل مجموعه اسناد و مدارکی است که در موافقتنامه درج می‌گردد و دربرگیرنده سندی است که مشخصات اصلی قرارداد پیمانکاری یا پیمان (مانند مشخصات دو طرف قرارداد، موضوع پیمانکاری، مبلغ و مدت زمان پیمان و شرایط فورس ماژور در آن ذکر می‌‌شود).
مورد بعدی در قرارداد، شرایط عمومی قرارداد پیمانکاری است که یک چارچوب کلی است که بسیاری از تکالیف، حقوق و مسئولیت‌های کارفرما و پیمانکار در آن قید شده است.
این شرایط باید در تمامی قراردادهای پیمانکاری رعایت شود و اساساً هیچ‌گونه تغییری نباید در آن‌ها ایجاد شود.
مورد بعدی شرایط خصوصی پیمان است که به ‌منظور تکمیل شرایط عمومی تنظیم می‌شود. موارد آورده شده در شرایط خصوصی، هیچ‌گاه نباید موارد شرایط عمومی را نقض کند.

 کارفرما در این قرارداد شخص حقوقی است که معمولاً یک طرف امضاکننده‌ پیمان است. این شخص عموماً عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار واگذار می‌کند.

در واقع کارفرما، پیمانکار را به عنوان نماینده خود در مدیریت و اجرای پروژه معرفی می‌کند که تمام وظایف و مسئولیت‌های پیمانکار اعم از تهیه نقشه‌ها و و دریافت مجوزهای ساخت، تهیه مصالح و ماشین آلات و استخدام پیمانکاران خرد (دست دوم) محوطه سازی و حذف فضاهای کارگاهی همچنین حفظ امنیت تمامی پرسنل کارگاهی و مسایل محیط زیستی به عهده شرکت پیمانکاری می باشد. که این تعهدات فی مابین کارفرما و پیمانکار تحت قالب قرار داد مدیریت پیمان شکل می گیرد.

 طرفین قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح

هنگام تنظیم قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح باید ابتدا طرفین قرارداد به طور دقیق تعیین شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملا تبیین شود. طرفین قرارداد ممکن است اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند که حضور نمایندگان قانونی اشخاص حقوقی ضرورت دارد.
طرفین قرارداد باید مدارک احراز هویت یکدیگر را کنترل نموده و توصیه می شود حتما یک نسخه کپی از آن برای خود نگاه دارند. اگر یکی از طرفین قرارداد (یا هردو طرف) شخص حقوقی باشد، کنترل مدارک (مدارک نمایندگی و حدود اختیارات وی) اهمیت بسیار بالاتری دارد.

 تعهدات کارفرما در قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح

هرچند که در قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح اجرای پروژه به عهده پیمانکار است. اما کارفرما نیز می تواند انجام مواردی را با توافق طرفین در قبال پیمانکار و پروژه تعهد نماید. این تعهدات می تواند گستره و تنوع بالایی داشته باشد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تعهدات کارفرما در قرارداد پیمانکاری ساختمانی بدون مصالح می تواند شامل مواردی همچون تهیه تمام یا بخشی از مصالح، تجهیز و برچیدن کارگاه، مسائل مالی و بیمه و … باشد.

 انواع قراردادهای پیمانکاری

1- قرارداد پیمان مدیریت

2- قرارداد مدیریت پیمان

3- قرارداد کلید تحویل

4- قرارداد با قیمت مقطوع

5- قرارداد بر اساس فهرست بها

6- قرارداد بر اساس متر مربع زیربنا

7- قرارداد طرح و اجرا

 قراردادهای بین المللی

قراردادهای بین‌المللی قراردادهایی هستند که در آن حداقل یک عنصر خارجی وجود داشته باشد، مثل محل اجرای قرارداد، محل انعقاد قرارداد و یا تابعیت طرفین. قراردادهای بین المللی قرارداد هایی هستند که محل انعقاد و یا محل اجرای آن در کشورهای مختلفی باشد.
در تنظیم قراردادهای بین المللی ، به طور کلی ، قانون محل تنظیم قرارداد ، حاکم بر قرارداد است و نباید مفاد قرارداد با قانون تجارت کشور در تضاد باشد .
در انعقاد و تنظیم متن قراردادهای بین‌المللی مسئله تسلط به اصول و قواعد تنظیم قراردادها بدون شک عامل دستیابی به موفقیت در تنظیم هر چه بهتر قراردادها است.

با توجه به این که قرارداد بین المللی انواع مختلفی دارند اصولا می‌توان گفت قراردادهای بین‌المللی برای افراد ذیل بیشتر کاربرد دارد:
۱_ قرارداد بین المللی مناسب برای ارائه ‌کنندگان تسهیلات و استفاده کنندگان از تسهیلات یعنی قرارداد تامین مالی کاربرد دارد.
۲_ قرارداد بین المللی برای افرادی که در  تاسیسات زیر بنایی یعنی احداث، بهره برداری و انتقال مشغول هستند کاربرد دارد.
۳_ قرارداد بین المللی برای صاحبان تجارت که صاحب برند یا سیستم اقتصادی هستند کاربرد دارد.
۴_برای دارندگان دانش فنی کاربرد دارد یعنی تحت عنوان قرارداد لیسانس.

پیش فروش ساختمان

آیا میتوان بدون تنظیم سند رسمی،اقدام به پیش فروش ساختمان کرد؟

خیر ، به موجب قانون نحوه پیش فروش ساختمان، هر گونه پیش فروش ساختمان، باید از طریق تنظیم سند رسمی انجام شود و درج آگهی در این خصوص نیز باید با مجوز وزارت راه و شهرسازی باشد، لذا اگر فردی بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش فروش نماید، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال محکوم می شود.

ضمنا مشاوران املاک نیز، دیگر حق تنظبم قرارداد پیش فروش ندارند و صرفا می باید پس از انجام مذاکرات مقدماتی ، طرفین را به دفاتر اسناد رسمی دلالت نمایند، در غیر این صورت، برای بار اول تا یک سال و برای بار دوم تا دوسال،پروانه کسب ، تعلیق و برای بار سوم ، پروانه کسب باطل خواهد شد.

تنظیم انواع قرارداد و توافقنامه حائز آثار قانونی انکار ناپذیری خواهد بود و از امور حقوقی حساس و با اهمیتی می باشد لذا می بایست توسط شخص کاردانی که در آن علم حقوقی و دانش تخصصی دارد انجام گردد.

  دپارتمان حقوقی- تخصصی مشهد وکالت با مدیریت جناب آقای سعید عابدیان وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی. بعنوان تنها دپارتمان حقوقی- تخصصی ویژه در مشهد ضمن رعایت اصول قانونمندی و پرستیژ حرفه ای با کادری مجرب از وکلای فرهیخته و متخصص در تنظیم انواع توافقنامه و قرارداد های کاربردی و رایج از جمله: تنظیم قرارداد های تجاری، انواع قرارداد های پیمانکاری، قرارداد مشارکت مدنی، قرارداد کار، قرارداد اجاره، انواع توافقنامه های غیر تجاری و خانواده….

 آیا می دانید؟

 زمانی که شما قراردادی را هنگام استخدام امضاء می کنید و چکی را کارفرما ازشما می گیرد، باید شماره چک و مبلغ چک رادر قرارداد ذکر نمایید که این چک بابت تضمین  و حسن انجام کار است.

بنابراین تا زمانی که شما سوءنیتی نداشته باشید و باعث ایجاد خسارات مادی یا معنوی  نشده باشید، می توانید تقاضای استرداد چک موصوف را از کارفرما نمایید.
در صورتیکه کارفرما چک را پس نداد شما می توانید دادخواست استرداد چک را به دادگاه حقوقی ارائه دهید.

 آیا می دانید تنظیم قرارداد پیش فروش ساختمان در دفاتر مشاوران املاک ممنوع است؟

تنظیم قرارداد پیش فروش ساختمان در دفاتر مشاوران املاک به موجب قانون لازم الاجرای مصوب سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی (قانون پیش فروش ساختمان) باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود.

در صورتی که مشاوران املاک راسا مبادرت به تنظیم قرارداد پیش فروش کنند سبب تعلیق پروانه کسب و در نهایت ابطال پروانه کسب خواهد شد.

آیا می دانید چنانچه شما فروشنده خودرو ویا ملکی هستید، چه مواردمهمی راباید رعایت کنید؟

 اگر شما فروشنده هستید، قبل از اینکه به دردسر بیفتید از توان مالی خریدار برای پرداخت مبلغ معامله اطمینان حاصل کنید.
 هم چنین در صورتی که قرار است مبلغ معامله از طریق چک پرداخت شود، اگر چک خریدار برگشت بخورد، شما فقط می‌توانید تقاضای قیمت چک را بکنید و اختیاری درباره برهم زدن معامله ندارید. فقط یک راه وجود دارد و آن این است که شرط برهم زدن معامله را در صورت برگشت خوردن چک، در قولنامه بگنجانید.

علاو بر این می‌توانید در قولنامه تصریح کنید که اگر در روزی که برای مراجعه به دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند مشخص شده، خریدار حضور پیدا نکرد یا پول مورد نیاز را به همراه نداشت، معامله «منفسخ» شود. یعنی به خودی خود معامله منتفی شود و یا اینکه در این صورت حق فسخ و برهم زدن معامله را داشته باشید.

حتی می‌توانید پا را از این هم فراتر بگذارید و قید کنید که اگر این اتفاق افتاد این مال را بدون نیاز به مراجعه به دادگاه به هر کس دیگری که بخواهید بفروشید.

 آیا می دانید؟

درصورتیکه در قردادهای فی مابین خود ، شخص حقیقی و یا حقوقی را مرجع داوری و حل اختلافات خود قرارداده باشید ، قبل از مراجعه به داور و یا داوران نمی توانید جهت حل اختلاف خود به دادگاه مراجعه کنید .
درصورت مراجعه به دادگاه ، قرارعدم استماع دعوا صادر خواهد شد.

آیا می دانید کارفرما نمیتواند طلبی را که از کارگر دارد ، ازحقوق او کسر کند؟

با توجه به ماده 44 قانون کار چنانچه کارگر به کارفرمای خود مدیون باشد در قبال دیون وی تنها می توان مازاد بر حداقل مزد را به موجب حکم دادگاه برداشت نمود که در هر حال این مبلغ نباید از یک چهارم کل مزد کارگر بیشتر باشد.

جهت ارتباط با مشهد وکالت می توانید در ساعات اداری از طریق شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید:

۰۵۱-۳۷-۶۷-۸۰-۹۰

۰۹۱۵-۸۰-۷۰-۱۶۴

مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در مشهد توسط وکلای مجرب و متخصص اعم از وکیل آقا – وکیل خانم در هر یک از دعاوی حقوقی و امور کیفری به صورت تخصصی از جمله:

 مشاوره حقوقی- وکالت تخصصی در دعاوی ملکی، املاک و اراضی در مشهد
مانند: دعاوی خلع ید، رفع تصرف عدوانی،  الزام به تنظیم سند رسمی، املاک مشاع، تخلیه املاک تجاری،اثبات مالکیت… در مشهد

 مشاوره حقوقی- وکالت تخصصی در ابطال معامله، فسخ مبایعه نامه، فسخ قرارداد… در مشهد

 مشاوره حقوقی_ وکالت تخصصی
در انواع دعاوی تجاری مانند چک،  سفته ، وصول مطالبات … در مشهد

 مشاوره حقوقی _وکالت تخصصی
در انواع دعاوی خانواده: مانند  مطالبه مهریه، طلاق، طلاق توافقی، عدم تمکین… در مشهد

 مشاوره حقوقی_وکالت تخصصی در امور کیفری مانند: کلاهبرداری، جعل، خیانت در امانت، انتقال مال غیر…در مشهد

 مشاوره حقوقی_وکالت تخصصی در انواع دعاوی وصایت، ارث، گواهی انحصار وراثت، تقسیم ترکه، مطالبه سهم الارث… در مشهد

 مشاوره حقوقی- وکالت تخصصی در امور داوری در مشهد

 تنظیم وکالتنامه، توافقنامه و قرارداد اعم از قراردادهای پیمانکاری، قراردادهای تجاری، قراردادهای ملکی در مشهد

 تنظیم اوراق قضایی مانند شکوائیه، اظهارنامه، دادخواست در مشهد

نکته ۱ : مشاوره حقوقی به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی از طریق شماره های ارتباطی فوق انجام می گردد. مشاوره حقوقی به صورت تلفنی نیز امکانپذیر است.

نکته ۲ : مشاوره حقوقی به صورت حضوری یا تلفنی دارای هزینه حق المشاوره می باشد.

نکته۳ : در مشهد وکالت حق الوکاله قابلیت اقساط دارد.

زمان ملاقات به وقت ایران_مشهد : روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۷ الی ۲۱ می باشد.

منبع : کانال مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی