وکیل خوب در تهران
وکیل خوب در تهران
مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی با وکیل متخصص ، سرکار خانم محبوبه توکلی وکیل پایه یک دادگستری ، کارشناس ارشد حقوق خصوصی و عضو رسمی کانون وکلای دادگستری مرکز ( تهران) با بیش از ۱7 سال سابقه حرفه ای وکالت در محاکم ایران از جمله محاکم تهران- مشهد – گیلان و …

به موجب قانون حمایت از خانواده، رسیدگی به امور و دعاوی زیر از جمله دعوی الزام به تمکین در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد.
۱ـ نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن
۲ـ نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح
۳ـ شروط ضمن عقد نکاح
۴ـ ازدواج مجدد
۵ – جهیزیه
۶ – مهریه
۷ـ نفقه زوجه و اجرتالمثل ایام زوجیت
۸ – تمکین و نشوز
۹ـ طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
۱۰ـ حضانت و ملاقات طفل
۱۱ـ نسب
۱۲ـ رشد، حجر و رفع آن
۱۳ـ ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان
۱۴ـ نفقه اقارب
۱۵ـ امور راجع به غایب مفقودالاثر
۱۶ـ سرپرستی کودکان بیسرپرست
۱۷ـ اهدای جنین
۱۸ـ تغییر جنسیت
ارکان طلاق
صیغه طلاق مرد
طلاق دهنده
زن طلاق داده شده
گواه گرفتن بر اجرای صیغه طلاق یعنی حضور دو شاهد عادل در مجلس طلاق که صیغه طلاق را بشنوند.
تعریف عده
اگر نکاح به واسطه فوت شوهر، طلاق، فسخ یا بذل مدت منحل شود مدتی به نام عده آغاز میشود که در این مدت زن نمیتواند با دیگری ازدواج کند. این مدت با توجه به نوع پایان ازدواج (مرگ همسر یا طلاق یا فسخ نکاح)، نوع ازدواج (دائم یا موقت) و باردار بودن یا نبودن زن متغیر است. فلسفه وضع عده جلوگیری از اختلاط نسل و احترام به رابطه زناشویی سابق و تعبد است.
وکیل خوب در تهران
در صورتی که زن در هنگام عده با مردی ازدواج کند ازدواج آنان باطل است و در صورت آگاهی از حکم عده، ازدواج آن مرد و زن با یکدیگر برای همیشه حرام میشوند.
مدت عده طلاق در قانون ایران چقدر است؟
عده طلاق در ازدواج دائم سه ماه و در عقد موقت ۴۵ روز است. اگر در زمان طلاق زن باردار باشد عده او با زایمان حتی اگر چند لحظه بعد از طلاق باشد پایان مییابد.
اگر در زمان طلاق زن باردار باشد عده او با زایمان پایان مییابد. حتی اگر چند لحظه بعد از طلاق وضع حمل کند.
زنان فاقد عده طلاق
به موجب ماده ۱۱۵۵ قانون مدنی ۲ دسته از زنان لازم نیست در صورت طلاق عده نگاه دارند این ۲ دسته عبارتند از:
۱- زن یائسه
۲- زناني که قبل از رابطه جنسي طلاق داده شدهاند.

اقسام طلاق
بر اساس قانون مدنی اقسام طلاق بر طبق قواعد فقهی مقرر شده اند . اقسام طلاق بر اساس اثری که خواهد داشت را می توان به سه دسته تقسیم نمود.
1- طلاق رجعی: به این معناست که در زمان عده (مدت سه ماه و ده روز)
می توان از طلاق رجوع کرد و رابطه زناشویی با این طلاق کاملا از بین نرفته است.
2- طلاق بائن: بر خلاف طلاق رجعی در طلاق بائن با انجام طلاق رابطه زناشویی پایان می یابد و زن و شوهر کاملا از هم جدا می شوند. و مرد دیگر نمی تواند در دوران عده به زن رجوع نماید. چنانچه زن و مرد بخواهند دوباره به زندگی مشترک برگردند باید دوباره نسبت به عقد ازدواج مبادرت نمایند.
انواع دیگر طلاق
انواع طلاق عبارتند از:
1- طلاق از طرف مرد
2- طلاق از طرف زن
3- طلاق توافقی
هر کدام از این نوع طلاق ها شرایط و آثار متفاوتی دارند که در ادامه به تشریح مفصل آن خواهیم پرداخت.
وکیل خوب در تهران
1- طلاق از طرف مرد نیازمند دلیل نیست. اما دادگاه رسیدگی کننده طبق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده مکلف است در ضمن صدور رأی طلاق نسبت به حقوق مالی زوجه از جمله مهریه، اجرت المثل… تعیین تکلیف کند.
در این موضوع دو حالت متصور است:
1- اگر قبل از دادخواست طلاق از جانب زوج و یا در اثنای رسیدگی دادگاه، زوجه دادخواست مهریه داده باشد دادگاه رسیدگی کننده به طلاق به آن پرونده مهریه که ممکن است در همان شعبه باشد و یا شعبه دیگر استناد می کند بدیهی است اگر مرد بخواهد در این حالت تقاضای تقسیط مهریه (اعسار از پرداخت دفعی مهریه) کند می بایستی در شعبه ای که رای مهریه صادر شده است دادخواست اعسار از پرداخت تقدیم دادگاه کند.
2- حالت دوم این است که زن دادخواست مهریه نداده است ولی مرد دادخواست طلاق داده است. در این جا پس از صدور حکم طلاق، زوج (مرد) می تواند در همان دادگاهی که به طلاق رسیدگی کرده است دادخواست اعسار از پرداخت مهریه مندرج در عقدنامه و دادنامه طلاق را به طرفیت همسر و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کند. دادگاه پس از تعیین وقت و استماع شهادت شهود زوج و همچنین اظهارات زوجه در خصوص تقسیط مهریه تصمیم گیری می کند و رای صادر می کند.
نکته مهم این است که اجرای طلاق از طرف مرد و ثبت آن موکول می شود به تعیین تکلیف دادخواست اعسار مرد، اگر دادگاه اعسار را نپذیرد تا همه مهریه ای که استحقاق زن است پرداخت نشود امکان ثبت طلاق نیست و اگر دادگاه اعسار را بپذیرد با پرداخت پیش پرداخت تعیین شده توسط دادگاه و سایر حقوق مالی زوجه که در دادنامه آمده است دادنامه طلاق از جانب زوج ثبت می گردد ولی رویه دادگاه چنین است که بعضی از شعب به طور کلی اعسار مرد را در زمانی که درخواست طلاق داده است نمی پذیرند و طلاق را موکول به پرداخت کامل حقوق مالی زوجه می کنند و بعضی از شعب دادگاه خانواده نیز می پذیرند.
وکیل خوب در تهران
2- درخواست طلاق زن از دادگاه خانواده علی رغم مخالفت شوهر، نیازمند دلیل است.
اگر زنی وکالت از سوی شوهر در طلاق دادن خود نداشته باشد یا باید یکی از شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج را اثبات نماید یا برای دادگاه ثابت نماید که ادامه زندگی مشترک با شوهر باعث عسر و حرج او می باشد. لذا صرف این که زنی بگوید با همسرم تفاهم اخلاقی ندارم دارم دلیل محکمه پسندی برای امر طلاق نخواهد بود.
نکته: طلاق از جانب زوجه، از تخصصی ترین دعاوی مرتبط با امور خانواده می باشد لذا وجود وکیل در این نوع از طلاق ( طلاق از سوی زوجه) بسیار حائز اهمیت می باشد.
شرایط دوازده گانه سند ازدواج برای طلاق
سند رسمی ازدواج كه در دفاتر ازدواج ثبت ميشوند داراي بندهايي هستند كه در صورت امضاء از سوي شوهر، زن اين اختيار را خواهد داشت كه پس از حصول اين شرايط راسا در دادگاههاي خانواده حاضر شده و تقاضاي طلاق نمايد.
در بند «الف» اين عقد نامهها آمده است: ضمن عقد نكاح خارج لازم زوج شرط كرد هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخيص دادگاه تقاضاي طلاق ناشي از تخلف زن از وظايف همسري يا سوء اخلاق و رفتار وي نبود، زوج موظف است تا نصف دارايي موجود خود را كه در ايام زناشويي با او به دست آورده است طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه منتقل كند.
در بند «ب» آن نيز ضمن عقد نكاح خارج لازم زوج به زوجه وكالت بلاعزل با حق توكيل غير ميدهد كه زن در صورت تحقق شرايطي، از ناحيه مرد وكيل است خودش شخصاً يا با انتخاب فرد ديگري به عنوان وكيل به دادگاه مراجعه كند و پس از اثبات ادعا، درخواست طلاق كند.
وکیل خوب در تهران
شروط ضمن عقد نكاح شامل 12 شرط است كه به آن شروط دوازده گانه عقد نكاح ميگويند. اين شروط عبارتند از :
1- زن ميتواند از دادگاه تقاضاي صدور طلاق كند، در صورت خودداري شوهر از دادن خرجي زن و انجام ساير حقوق واجب زن به مدت 6 ماه.
2- دومين شرط ذكر شده در عقدنامه كه به زن اجازه طلاق ميدهد، بدرفتاري زوج است به حدي كه ادامه زندگي را براي زوجه غير قابل تحمل كند.
3- سومين شرطي كه با وجود آن زن اختيار طلاق دارد، بيماري خطرناك غير قابل درمان مرد است در حدي كه سلامت زن را به خطر اندازد.
4- شرط چهارم ديوانه بودن مرد است در زماني كه امكان فسخ وجود ندارد.
5- پنجمين شرط مندرج در عقدنامه، اشتغال مرد به كاري است كه به حيثيت و آبروي زن و مصالح خانوادگي او لطمه بزند در اين صورت زن ميتواند تقاضاي طلاق كند.
6- محكوميت شوهر به مجازات 5 سال حبس يا بيشتر، يا به جزاي نقدي كه بر اثر ناتواني از پرداخت، منجر به 5 سال بازداشت شود يا به حبس و جزاي نقدي كه مجموعاً منتهي به 5 سال بازداشت يا بيشتر شود و حكم مجازات در حال اجرا باشد نيز يكي ديگر از شروط ضمن عقد نكاح است كه به زن امكان مطلقه شدن را ميدهد.

7- ابتلاء زوج به هر گونه اعتياد مضري كه به تشخيص دادگاه به اساس زندگي خانوادگي خللي وارد آورد و ادامه زندگي را براي زوجه دشوار كند مانند اعتيادي كه منجر به بيكاري مرد، فروش اثاثيه منزل و وارد نمودن ضرر به سلامت جسمي و روحي زن و فرزند شود.
وکیل خوب در تهران
8- هشتمين شرطي است كه به استناد آن زن حق طلاق مييابد. چنانچه زوج زندگي خانوادگي را بدون عذر موجه ترك كند يا اينكه 6 ماه متوالي بدون عذر موجه غيبت كند، زن ميتواند با مراجعه به دادگاه و بدون حضور شوهر طلاق خود را ثبت كند.
9- از جمله مواردي كه دادگاه تقاضاي زن را براي طلاق ميپذيرد و در عقدنامه نيز ذكر شده، محكوميت قطعي زوج بر اثر ارتكاب به جرم و اجراي هر گونه مجازات اعم از حد و تعزير است كه مغاير با حيثيت و شئون خانوادگي زن باشد تشخيص اين امر نيز با توجه به وضع و موقيعت زن و عرف و موازين ديگر با دادگاه است.
10- دهمين شرط از شروط دوازده گانه عقد نكاح، بچهدار نشدن مرد پس از گذشت 5 سال از زندگي مشترك به جهت عقيم بودن يا عوارض جسمي ديگر است كه در اين صورت زن ميتواند تقاضاي طلاق كند.
11- همچنين چنانچه زوج مفقودالاثر شود و ظرف 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پيدا نشود نيز دادگاه حكم طلاق را صادر ميكند.
12- آخرين شرطي كه زوج در عقدنامه آن را امضا مي كند و اختيار طلاق را به همسرش ميدهد، ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر است كه در صورت وقوع اين مورد، زن حق طلاق را از مرد ميگيرد.
بنابراین تحقق يكي از شرايط دوازده گانه و اثبات آن در دادگاه، زن ميتواند با استفاده از وكالت ضمن عقد با مراجعه به دادگاه خانواده و طي تشريفات قانوني نسبت به اجراي طلاق اقدام كند.
مزایای حضور وکیل در انواع دعاوی طلاق
در صورت اختیار وکیل نیازی به حضور طرفی که وکیل دارد در تمام مراحل دادگاه نیست.برای کسانی که تا کنون با دادگاه اصطلاحا سر و کار نداشته اند، گذشته از نا آگاهی نسبت به دعاوی خانواده ، استرس و اضطراب مواجه با قاضی و حضور در دادگاه وجود دارد. بدیهی است طرفی که وکیل اختیار کند دچار اینگونه اضطراب ها نخواهد شد.
عده ای از مردم با توجه به شخصیت، شغل و سایر مسایل معتقدند که اگر در مجتمع قضایی خصوصا دادگاه خانواده حضور پیدا کنند چه بسا که با شخص آشنا و یا از اقوام رو به رو شوند و به باور آنها این موضوع خوب نیست، گذشته از درست و غلط بودن این اعتقاد که جنبه شخصی دارد، حضور وکیل به جای موکل این مشکل را حل می کند.
توصیه بر این است که حتی الامکان در تمام مراحل از وکیل استفاده کنید. اگر شخصی تمایل به حضور در دادگاه را ندارد بهتر است وکیل متخصص طلاق در کنار وی باشد. انجام مراحل اقامه دعوی توسط وکیل دادگستری به دلیل آشنا بودن به شعب دادگاه و رویه آن ها سریعتر خواهد بود.
وکیل خوب در تهران
به تجربه ثابت شده است و به کرات مشاهده گردیده است که در زمان طرح دعاوی خانواده از جمله دعاوی طلاق بین زن و شوهر و اطرافیان آن ها تنش و درگیری وجود داشته است. طلاق اولین راه حل نیست بلکه آخرین آنهاست.
ثانیا به هر دلیل اگر تصمیم قطعی برای طرح دعاوی خانواده گرفتید برای حفظ حرمت طرفین و جلوگیری از تنش و درگیری مضاعف بخصوص در راستای عدم آسیب روانی و حفظ آرامش زوجین و فرزندان. منطقی است که امر طلاق را توسط یک وکیل متخصص در طلاق انجام دهید. در دعاوی خانواده بین بعضی از زوجین بی اعتمادی شدید وجود دارد و زوجین بیم آن را دارند که طرف مقابل ممکن است او را فریب دهد. برای جلوگیری از این موضوع، داشتن وکیل مجرب و متعهد بهترین راه حل است.

مشاوره حقوقی و وکالت تخصصی در انواع دعاوی خانواده از جمله طلاق ، طلاق توافقی توسط وکلای مجرب و متخصص آقا و خانم
جهت ارتباط با وکیل در تهران می توانید در ساعات اداری از طریق شماره ذیل تماس حاصل فرمایید:
09114303053
نکته ۱: مشاوره حقوقی به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی از طریق شماره های ارتباطی فوق انجام می گردد. مشاوره حقوقی به صورت تلفنی نیز امکانپذیر است.
نکته ۲ : مشاوره حقوقی به صورت حضوری یا تلفنی دارای هزینه حق المشاوره می باشد.
نکته۳ : حق الوکاله قابلیت اقساط دارد.
زمان ملاقات به وقت ایران-تهران : روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۷ الی ۲۱ می باشد.
سایر مطالب مرتبط :